Etusivu/Ajankohtaista/Uutiset/Sirkusfestivaali Pusussa tänä vuonna ennätysmäärä ohjelmaa

Sirkusfestivaali Pusussa tänä vuonna ennätysmäärä ohjelmaa

Sirkusfestivaali Pusu järjestetään tänä vuonna jo kesäkuun toisena viikonloppuna 9.–11.6.2023.

Festivaali tapahtuu tuttuun tapaan Töllin myllyn ympäristössä ja viime vuonna aloitettu yhteistyö karkkilalaisen Kino Laikan kanssa saa jatkoa. Kino Laikassa nähdään perjantaina 9.6. klo 19.00 prahalaisen Letní Letná -festivaalin tuottama dokumenttielokuva Skywalk, jossa seurataan sirkusartisti Tatiana Mosio-Bongongan Vltavan joen ylitystä 35 metrin korkeuteen asennettua vaijeria pitkin.

Elokuvan jälkeen on festivaalin avajaiset Töllin galleriassa ja myllyllä. Galleriassa nähdään koko festivaalin ajan Sofia Defourin aistikas taidenäyttely Sieluni silmin. Myllyllä puolestaan on nähtävillä Milla Jarkon video- ja installaatioteos 7 minutes for a lifetime.

Esityksistä päästään nauttimaan lauantaina klo 16.00 kun päivän avaa Lumo Companyn vangitseva ja villi Indigo, jonka ainutlaatuinen mekaaninen hevonen ja siinä tanssivat akrobaatit vievät katsojan unelmien ja fantasian maailmaan. Indigon jälkeen on vapaata ohjelmaa, sekä mahdollisuus käydä seuraamassa Sanja Kososen elävää installaatiota Jos putoo, ni butoo. Myös näyttely ja videoinstallaatioteos ovat avoinna. Klo 19.00 Töllin hallilla nähdään brittiläisen akrobaatin ja kungfu-taitaja Matt Pasquetin Only Bones v1.9. Eikä Pusufestarit olisi mitään ilman kunnon bileitä. Illan esityksen jälkeen festarikansaa viihdyttävät DJ:t Taiteellinen ja Johtaja.

Sunnuntain ohjelma alkaa klo 14.00 hulvattomalla Sirkus Täällä Tänään -esityksellä, jossa nähdään kahden tohelon toimesta taidokasta akrobatiaa, jongleerausta, tasapainoilua, sekä jännityshermoja kutkuttavia vaaran elementtejä. Festivaalin päättää päätähuimaava kuolemanpyöräesitys Spinsane klo 15.30.

Huikean ohjelman lisäksi festivaali tarjoaa tietenkin hyvää ruokaa, hauskaa yhdessäoloa ja mielenkiintoisia kohtaamisia, unohtamatta tietenkään saunaa. Tervetuloa!